Pregătirea pentru testare RMN

Pregătirea pentru testare RMN

RMN-ul este o procedură nedureroasă ce nu implică iradierea pacientului. Înainte de o astfel de investigație de mare pecizie în stabilirea unui diagnostic, există însă câteva lucruri de care pacientul trebuie să țină cont.

Specialiștii Clinicii Doctor Med vor fi pe tot parcursul examinării RMN în contact cu persoana în cauză.

Investigația poate dura între 15 – 90 de minute, în funcție de complexitatea patologiei. Pe tot parcursul examinării, personalul medical va sta într-o cameră de control (alaturată camerei de examinare) și va putea observa toată procedura printr-un geam transparent

– Pacientul este în permanență în contact cu personalul medical printr-un microfon și o cameră de supraveghere.

– După discuția cu medicul specialist, pacientul se va îmbrăca cu un halat de unică folosință.

– Cu ajutorul asistentelor medicale, persoana este întinsă pe masa de examinare. Aici, se pot folosi suporturi sau centuri pentru a se asigura că pacientul rămâne nemișcat și astfel este menținută o poziție adecvată în timpul examenului.

– Persoana examinată va primi un buton de alarmă pe care îl poate folosi pe durata scanarii în cazul în care are nevoie de atenția personalului medical. Astfel, se poate solicita oprirea procedurii în orice moment al derulării ei printr-o simplă apăsare a butonului.

– În funcție de tipul de examinare, este posibil ca medicul să vă ceară să nu mâncați nimic cu 3-6 ore înainte de testare. Dacă nu vi se fac alte recomandări, vă puteți urma rutina zilnică.

– Anumite investigații pot necesita administrarea orală sau injectarea, de către cadrele medicale, a unei substanțe de contrast pentru o mai bună vizualizare a organelor. Înainte de examinare trebuie să vă scoateți bijuteriile, ceasul, ochelarii sau agrafele.

– După finalizarea procedurii RMN, pacientul se poate întoarce cu ușurință la îndatoririle zilnice și poate chiar să conducă mașina.

Comunicarea cu cadrele medicale de la Clinica Doctor Med este extrem de importantă. Anunțați medicul dacă suferiți de orice fel de afecțiune medicală sau dacă ați trecut recent printr-o intervenție chirurgicală! Împreună, medic – pacient, vor fi luate cele mai bune decizii.

Departamentul de comunicare
Clinica Doctor Med