Terapia PRP și aplicațiile ei în ortopedie

Terapia PRP și aplicațiile ei în ortopedie

Ce este terapia cu PRP (plasmă bogată în trombocite)?

Organismul uman are capacitatea de a se autoregenera. Terapia PRP accesează resursele cu care deja suntem înzestrați și le distribuie acolo unde este nevoie. PRP este folosită pentru a susține procesul de vindecare în urma unor traumatisme la nivelul tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și articulațiilor. Este o opțiune medicală care se axează pe folosirea sângelui propriu pentru vindecarea țesuturilor moi.

Această procedură minim invazivă nu necesită internare astfel că poate fi efectuată în regim de ambulator (în cabinetul de consultații).

Pași spre terapia PRP ( Terapia vampir )

Este recoltat sânge într-o eprubetă.
Sangele recoltat este centrifugat, iar produsul rezultat este o plasmă îmbogățită cu trombocite. Aceste celule susțin proliferarea celulară, grabind vindecarea și regenerarea celulară la nivelul zonei tratate.

Plasma este mai apoi injectată în zona afectată de către medicul specialist ortoped.
O ședință de infiltrație PRP durează aproximativ 20 de minute.

Medicul specialist recomandă efectuarea a 3 injecții cu PRP la 2,3 chiar 4 luni distanță, în funcție de caz.

Avantajele terapiei PRP

PRP și-a dovedit eficiența în recuperare datorită factorilor de creștere eliberați de trombocite. Cu ajutorul acestei intervenții minim-invazive, sunt reduse durerea și inflamația și este stimulată vindecarea.

Imediat după efectuarea injectării, pacientii își pot relua activitățile obișnuite. Sunt cazuri în care poate apărea durerea, iritația sau sangerarea ușoară la locul intervenției.
Pentru că este un produs propriu ( sângele pacientului) produsul injectabil este sută la sută sigur și natural. În acest caz nu pot exista alergii sau reacții secundare.

Acest tratament este disponibil la Clinica Doctor Med și este realizat de medici specialiști în ortopedie și traumatologie.